”Mima i Marta – aktivistički ljubavni film + Le Zbor, autor: Art-kino

Kino koncert

”Mima i Marta – aktivistički ljubavni film” + Le Zbor

“MIMA I MARTA – AKTIVISTIČKI LJUBAVNI FILM”

”Mima i Marta – aktivistički film”, kroz intiman portret u samo 37 minuta donosi ”slatke rasprave” o brojnim životnim i ljubavnim pitanja glavnih protagonistica. Zabrinjava li ih razlika u godinama ili što drugi misle o njima te koji su njihovi stavovi o pravima životinja, pratimo kroz ovaj ”talking head” doks sa zabavnim i neočekivanim intermezzima te asocijativnim poglavljima koji nude svojevrsni filmski hommage pažljivo odabranim kultnim filmovima.

LE ZBOR

Le Zbor je prvi mješoviti ženski, lezbijsko feministički zbor u regiji i uopće u ovom dijelu Europe. Krasi ga glas o savršenom spoju kulturno umjetničkog aktivizma i lakih nota. S pravom se može reći da se od 2005. otkako djeluje, etablirao kao promotor ljudskih prava i kulturno-umjetničkog aktivizma među mlađom urbanom populacijom, a i šire.

Le Zbor broji petnaestak članica/pjevačica, a nastupa a capella i uz pratnju benda. Le Zbor je pod stručnim vodstvom dirigentice Lidije Dokuzović do sada održao više od sto nastupa diljem Hrvatske i inozemstva. Posebno zapaženi bili su međunarodni nastupi u Londonu 2009. na Various Voices festivalu, u Kölnu 2010. na Gay Games te 2011. u Beču na Duginom balu.

Osim samostalnih koncerata Le zbor je sudjelovao u raznim umjetničkim projektima (filmovima, kazališnim predstavama, likovnim izložbama, modnim revijama…, a čak se pojavio i u stripu) te je surađivao s poznatim domaćim umjetnicama i kolektivima (Sanja Iveković, Ivana Popović, Dubravka Crnojević-Carić).