Kadavar, Death Alley, Mantar, Zagreb, 2017.

Distune vam predstavlja...

Kadavar + Death Alley + Mantar

KADAVAR

Postoje oni malobrojni među nama koji nas na simboličan uspijevaju vratiti u prošlost baš poput glazbenika koji dolaze iz Berlina pod imenom Kadavar.

Već po izlasku istoimenog debi albuma iz 2012. moglo se naslutiti da se radi o epskom djelu vješto vođenom rifovima koji katkad nalikuju i na doom, čime je Kadavar ponovo očarao sve poklonike hard rocka iz 70-ih poput Black Sabbatha ili Pentagrama.

Uz vlastiti topli vintage šarm koji je prožet psihodelijom poput ranih Hawkinda, bez oklijevanja možemo reći da je trio koji čini ovaj bend pronašao magičnu formulu.

Formulu koja garantira visoku prodaju ploča i zajedničke nastupe sa bendovima kao što je Sleep, Saint Vitus, Pentagram i Electric Wizard; kao i nastupe na najvećim festivalima od kojih treba posebno izdvojiti ‘’Yellowstock’’, ‘’’Fusion Festival’’ i ‘’Stoned from the Underground’’.

“Ceremonija potpune predanosti i obožavanja njegovog veličanstva rock and rolla počela je s „Rough Times“, naslovnom pjesmom koja otvara i istoimeni novi album. Osvjetljeni samo crvenim svjetlom Kadavar su i u narednima „Skeleton Blues“ i „Doomsday Machine“ otvralai vrata rock Mordora. Da je bend nagazio na gas i da ne misli usporiti niti jednog trenutka svjedočile su naredne „Pale Blue Eyes“, „Black Sun“ i posebice „Into The Wormhole“.”
Zoran Stajčić, Ravno do dna

DEATH ALLEY

Novovalna nizozemska produkcija buke iznjedrila je band koji izrasta na oštrim rubovima Motorheadovog rock‘n’rolla, pogonjen MC5-ovim protopunkom, iskovan na temeljima Black Sabbatha.

Death Alley zrači jedinstvenom sirovošću sa dodatkom Blue Oyster Culta na steroidima. Kombinira ingeniozne prštave gitarske dionice sa intenzivnim silovitim bubnjanjem, gdje su i gitare i bubanj i gromoglasni bas kompletirani energično nabijenim vokalom.

“Vrlo su prikladno opisani kao Blue Öyster Cult na steroidima jer su to opravdali bijesnim zvukom i snažnim melodijama. Naravno, sve to ne bi značilo ništa bez adekvatnog ozvučenja, a ono je u ovom slučaju idealno poslužilo da prizove glazbenu produkciju s početka 70-ih kad su pedala na bubnjevima i bas vodili glavnu riječ. Dakle, sve je odrađeno kako treba.”
Mladen Šlogar, Sound report

MANTAR

Ovaj je bend zapravo duo, startao kao sludge mašina sa sjevera Njemačke. Mantar je razorno divljaštvo gitare i bubnja sa doom prizvukom – mračni, žilavi i bez picajzliranja…

Bend je nastao 2012., a dosad iza sebe imaju 3 albuma. Mladi su prvaci kultnog metal labela Nuclear Blast Records. Topla su preporuka ljubiteljima Darkthronea, Motorheada i ranih Melvinsa.

“Međutim ne bih želio ostaviti dojam da mi se koncert nije svidio, izvlači ga puka energija i sirovina, iako bi koristilo da se vokal čuo malo jače. Atmosfera koju je činilo svjetlo, nekoliko redova svijeća i umjetna magla savršeno je pristajala ovakvom nastupu. Palac gore.”
Luka Sinković, Ziher.hr

“Zvuk je bio zaista odličan. Mnogo delaya i reverba na vokalu, vrhunska pojačala, bass koji probija na sve strane i bubnjar koji bez milosti udara snare.”
Mihovil Konečni, Venia-mag

”Čini se da je ova europska turneja Kadavara uz pratnju Mantara i Death Alleya pomno osmišljena s obzirom da nijedan od spomenutih bendova ne zvuči identično. Razlike u klasi su očigledne, no svejedno vam je servirano nešto manje od tri sata bučne rock eksplozije koja čas ima hard-rock elemente s psihodelijom, pa se pretvara u mračan doom sludge metal ta bi vas na kraju, već pomalo gluhe, pomeo Kadavar energičnim nastupom.”
Luka Starčević, Mixeta.net

Foto galerija s koncerta.
Video izvještaj s koncerta.

Kadavar i Mantar su premijerno nastupili u Hrvatskoj!