Kadavar, Death Alley, Mantar, Zagreb, 2017.

Distune vam predstavlja...

Kadavar + Death Alley + Mantar

KADAVAR

Postoje oni malobrojni među nama koji nas na simboličan uspijevaju vratiti u prošlost baš poput glazbenika koji dolaze iz Berlina pod imenom Kadavar. Već po izlasku istoimenog debi albuma iz 2012. moglo se naslutiti da se radi o epskom djelu vješto vođenom rifovima koji katkad nalikuju i na doom, čime je Kadavar ponovo očarao sve poklonike hard rocka iz 70-ih poput Black Sabbatha ili Pentagrama.

Uz vlastiti topli vintage šarm koji je prožet psihodelijom poput ranih Hawkinda, bez oklijevanja možemo reći da je trio koji čini ovaj bend pronašao magičnu formulu – formula koja garantira visoku prodaju ploča i zajedničke nastupe sa bendovima kao što je Sleep, Saint Vitus, Pentagram i Electric Wizard; kao i nastupe na najvećim festivalima od kojih treba posebno izdvojiti ‘’Yellowstock’’, ‘’’Fusion Festival’’ i ‘’Stoned from the Underground’’.

DEATH ALLEY

Novovalna nizozemska produkcija buke iznjedrila je band koji izrasta na oštrim rubovima Motorheadovog rock‘n’rolla, pogonjen MC5-ovim protopunkom, iskovan na temeljima Black Sabbatha. Death Alley zrači jedinstvenom sirovošću sa dodatkom Blue Oyster Culta na steroidima.Death Alley kombinira ingeniozne prštave gitarske dionice sa intenzivnim silovitim bubnjanjem, gdje su i gitare i bubanj i gromoglasni bas kompletirani energično nabijenim vokalom.

MANTAR

Ovaj je bend zapravo duo, startao kao sludge mašina sa sjevera Njemačke. Mantar je razorno divljaštvo gitare i bubnja sa doom prizvukom – mračni, žilavi i bez picajzliranja… Bend je nastao 2012., a dosad iza sebe imaju 3 albuma. Mladi su prvaci kultnog metal labela Nuclear Blast Records. Topla su preporuka ljubiteljima Darkthronea, Motorheada i ranih Melvinsa.

Kadavar i Mantar su premijerno nastupili u Hrvatskoj!

Pisani izvještaj s portala Venia – Mag pročitajte ovdje.

Pisani izvještaj s portala Ravno do dna pročitajte ovdje.

Pisani izvještaj s portala Mixeta pročitajte ovdje.

Pisani izvještaj s portala ziher.hr pročitajte ovdje.

Pisani izvještaj s portala Sound Report pročitajte ovdje.

Foto galeriju s portala Perun pogledajte ovdje.

Foto/videos portala Subsite galeriju pogledajte ovdje.