Repetitor, Punčke, Rijeka, 2019.

Impulse festival

Repetitor + Punčke

Impulse Festival #6

REPETITOR

Kao i u dosadašnjim nastupima, i ovoga puta očekuje nas eksplozija riffova, čiste energije te podjednako vruće atmosfere s obje strane pozornice. Repetitor, garažni rock/post punk bend iz Beograda bez sumnje su jedan od najzanimljivijih i najprodornijih mladih bendova s Balkana.

Bilo bi teško povući poveznicu s određenim muzičkim pravcima ali pažljivo slušanje otkriva sličnosti s bendovima poput ranog Mudhoneyja, Šarla Akrobate, Fugazija, Sonic Youtha i Pixiesa. Bend čine Boris Vlastelica (gitara, vokal), Ana-Marija Cupin (bas gitara, vokal) i Milena Milutinović (bubanj, vokal).

Sa svoja dva albuma ”Sve što vidim je prvi put” (Odličan Hrčak, 2008.) i ”Dobrodošli na okean” (Moonlee Records, 2012.), lako su osvajali top-liste, srca kritike i svježu bazu fanova. Posljednji album ”Gde ćeš” (Moonlee Records) izašao je 2016. Iza sebe imaju bezbroj koncerata u regiji i nekoliko europskih turneja, kao i nastupe na velikim festivalima (Sziget, Exit, InMusic, SuperUho), a svirali su i u Kini i Rusiji.

PUNČKE

Distorzija i emocije, tako bi najkraće mogli opisati bend kojih zadnjih desetak godina plijeni pozornost i publike i glazbene kritike. Poznate po svojim izrazito snažnim i moćnim live nastupima, logičan su izbor uz beogradski Repetitor za spektakularno zatvaranje šestog izdanja Impulse festivala.

Osnovane u Vinkovcima 2007. godine, Punčke počinju svirati isprva kao srednjoškolski višečlani bend, ali su od 2011. do danas snažna trojka, koja još nije odlučila kojem žanru pripada. Dosad, Punčke broje preko 350 live koncerata u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Srbiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Švicarskoj, Italiji i šire, svirajući na velikim festivalima poput InMusica, Sziget Festivala u Budimpešti, Exita u Novom Sadu, Terranea

Bend čine Lucija (gitara, vokal), Goran (bubnjevi) i Anja (bas gitara). Njihova eksplozivna, glasna i emotivna izvedba snimljena je na tri albuma: ”Sunčano s povremenom naoblakom” (2013.), ”Ništa nije kako se čini”(2016.) i ”Valovi” (2018.).

”Pogon Kulture u subotu je ključao, a nastup Repetitora i Punčki bio je vrhunac i najbolji mogući završetak ovogodišnjeg odličnog izdanja Impulse festivala. Nadamo se nekom novom susretu s Rijekom koja nas je oduševila i koja je iduće godine Europska prijestolnica kulture za što se već sada po gradu može vidjeti da su pripreme u tijeku i da nas tamo čeka nešto zaista izuzetno, a i ovogodišnji Impulse Festival i sâm njegov završetak je bio izuzetan događaj i nadamo se da će se u takvom stilu nastaviti i dalje.”
Perica Šimundić

Pisani izvještaj s portala Music-Box
Video izvještaj od Moja Rijeka