Grant Hart & Band + ESC life, autor: Borna Ćuk

Distune vam predstavlja...

Grant Hart & Band + ESC Life

GRANT HART

Priča ide ovako: 1978. Grant Hart upoznaje Boba Moulda, ubrzo postaju prijatelji, a već sljedeće godine osnivaju bend. Ne samo da su u nadolazećoj dekadi stekli reputaciju o kojoj nisu ni sanjali, već su štoviše utjecali na sljedeće generacije rock glazbenika, i baš tada kada su došli do vrha bend donosi odluku o raspuštanju.

Za Husker Dü se slobodno može reći da su na njihovoj glazbi drugi ubirali plodove. Bili su inspiracija mnogim nadolazećim bendovima ”alternative” koji su ostvarili puno veći uspjeh od Husker Dü-a slijedeći njihov muzički stil.

Kraj benda uslijedio je nedugo nakon Grantove teške prometne nesreće, ali ni to ga nije omelo da nastavi svoju uspješnu karijeru kao nezavisan umjetnik. Od tada počinje sve više eksperimentirati sa raznim tehnikama, stilovima i žanrovima, pa njegov glazbeni i vizualni izričaj probija općeprihvaćene granice između zbilje i apstrakcije.

ESC LIFE

Nakon godina sviranja u bendovima potpuno različitih stilova (Hemendex, Man Zero, Stillness, Umor), četiri iskusna zagrebačka underground glazbenika napokon realiziraju svoj indie rock poligon, ESC Life u kojem ispoljavaju svoju ljubav prema glasnim gitarama, pop melodijama i starim punk pločama.

Program je održan u suradnji sa Žednim Uhom.

Grant Hart & Band su premijerno nastupili u Rijeci!

Video izvještaj s portala Moja Rijeka