God Is An Astronaut, autorica Stephany Stefan

Impulse festival

God Is An Astronaut

Otkad je formiran, prije 16 godina, God Is An Astronaut, istaknuo se kao jedan od vrhunskih, prvoligaških instrumentalnih skupina. Kroz svoj rad spajaju intenzivne rock instrumentale, kombinirajući eterične i emotivne zvukove, uvelike nadahnjuju dinamikom i sveprisutnim melodijama. Svako od njihovih prethodnih izdanja pružalo je pravo sonično putovanje pa tako i deveti po redu, album ”Epitaph”, nosi svježinu i napredak, a istodobno ostaje dosljedan svojim korijenima.

”…Riječki koncert, atmosfera i set lista bili su maksimalno prilagođeni aktualnom albumu. Torsten je na početku koncerta publici objasnio iz kojeg razloga će večer umotati u teže note svojih pjesama. Glasan i moćan početak s pjesmom Epitaph utišao je svaki žamor i od tog trenutka publika se kao hipnotizirana prepušta glazbi…Osjećam se dužnom pohvaliti organizaciju, koncert je počeo točno kako je i najavljeno. Potrebno je i spomenuti kako je light show ponovno bio predivan i prilagođen temi. U mislima sam se vratila samo na tren na koncert prije dvije godine kada je light show bio jednako lijep, ali drugačiji – sanjiv, u imitaciji šarenih zvijezda i predivnih svemirskih prostranstava. Ponovno mi je u glavi bila misao kako je lijepo biti fotograf na ovakvom koncertu…
Helena Kerezić, Ziher.hr

“Nažalost, Torsten je rekao kako je ostalo vremena za još samo jednu pjesmu, ali kakav je to eksplozivan kraj koncerta bio. Helios|Erebus je bio eksplozivan kraj od devet minuta za ovaj veličanstveni koncert u Pogonu Kulture. Nakon završetka Torsten se još jednom zahvalio svima i rekao kako se uskoro ponovno vidimo.”
Milan Domagoj Vukšić, Mixeta.net

Program je održan u suradnji sa SKC Rijeka.

God Is An Astronaut su premijerno nastupili u Rijeci!

Video izvještaj s portala Moja Rijeka.