Follow Up - 2. dio, autorica: Tanja Kanazir

Follow Up

Follow Up – 2. dio

Nakon više nego uspješnog gostovanja u Puli i sjajnog domaćinstva u režiji Radio Rojca i Dnevnog boravka, vrijeme je za uzvratni posjet. U petak, 18.2. od 17h ulogu domaćina preuzimaju galerija SKC i OKC Palach, gdje će se u sklopu programa “Follow Up” otvoriti izložba devetero autora/ica iz Istre: Grafičke mapa “CRUX MMXX ” te održati razgovor na temu likovne umjetnosti na relaciji Pula-Rijeka s gostima:

Kristinom Nefat (članica strukovnog udruženja – Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUIU); Tinom Širec Đodan (profesorica povijesti umjetnosti i sociologinja kulture na Filozofskom fakultetu u Ljubljani);
Katarinom Kožul (apsolventica kiparstva na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti) te Damirom Čargonjom (dugogodišnji kulturni aktivist i umjetnik).

Kroz izložbu i tribinu će nas provesti moderatorica Leonida Cris Manojlovski (galerija SKC). Sve to uz poseban live stream community radija – Radio Rojca koji za ovu prigodu emitira uživo iz Rijeke. Program počinje upravo live streamom Radia Rojc u 17h iz studija u OKC Palachu, zatim u 18 h slijedi tribina, dok je otvaranje same izložbe zakazano za 20 h.

„Follow Up“ je program koji kroz primjere dobre prakse želi ojačati ili uspostaviti suradnju između organizacija slične ili iste programske sheme s ciljem obogaćivanja kulturne ponude te s naglaskom na glazbu. Ove godine, program povezuje dva lučka grada, dva važna rasadnika kulture, Pulu i Rijeku.

Program je održan u suradnji sa Savezom udruga Rojc iz Pule.

Video izvještaj s portala Moja Rijeka