Follow Up – 1.dio, autor:

Follow Up

Follow Up – 1.dio

Premijerno izdanje programa Follow Up, povezuje Pulu i Rijeku, dva lučka grada, rasadnika kulture. Uloga prvog gosta/domaćina pripala je Radio Rojcu s pratećim programom: tribina posvećenoj glazbenoj sceni obaju gradova te večernjim koncertom riječkog benda White on White i žminjskog kantautora koji nastupa pod pseudonimom Fallen Down Moon.

Tribina pod nazivom ”Pula i Rijeka – glazbene luke!?”, pokušat će dati odgovor na pitanje da je li bogata glazbena povijest oba grada temelj za kontinuirani razvoj scene? Usporedit će se autori, načini konzumacije glazbe, klupska i festivalska infrastruktura, te financijska situacija u glazbi u cjelini, obuhvaćajući sve faktore, od publike do prostora, autora i organizacije. Sudionici tribine su Marin Jurčić i Željko Pendić iz udruge Diston te pulski producent Edi Cukerić. Moderator tribine je pulski glazbenik Vedran Unukić.

FALLEN DOWN MOON

Fallen Down Moon je pseudonim pod kojim nastupa žminjski kantautor Zvonimir Buktenica. Prošle godine objavljuje prvi album pod nazivom ”Way Back Home”, u žanru americane. Album je snimljen u Medulinu u produkciji Ive Lorencina. Veliki pečat na albumu je ostavio i žminjski gitarist Edi Banovac Bane koji je odsvirao gitare i klavijature. Gostovali su još i Morin Hukić kao back vocal, na basu Davor Milovan Bili, Gordan Papec s usnom harmonika i Sandro Subiotto na bubnjevima.

WHITE ON WHITE

White on White je pseudonim za kantautorski rad Marka Rogića zaokružen u obliku prvijenca ”Out of Nowhere”. Glazba je prožeta autobiografskim motivima i lirikom sredovječnog života, koju je u maniri suvremene americane aranžmanski uobličio producent i multiinstrumentalist Darko Terlević (The Siids). Bendovski format zatvaraju Radoslav Tičić Paf na bas gitari, Edin Botić na bubnjevima te Antonija Braut u svojstvu pratećeg vokala.

Program je održan u suradnji sa Savezom udruga Rojc iz Pule.