White Hills + Dead Neanderthals + Hesus Attor + Nick Millevoi autorica: Doris Fatur

Epic problem

White Hills + Dead Neanderthals + Hesus Attor + Nick Millevoi

WHITE HILLS

White Hills, njujorški bend majstora psihodeličnog space/noise/indie rocka nakon uspješnih turneja prvo s Kylesom i Blood Ceremony te netom završene s legendarnim The Cult dolaze i u Rijeku. Osim sviranja i snimanja White Hills iščekujemo i u najnovijem filmskom uratku Jima Jarmuscha.

Startali su 2003. u Brooklynu okupljeni oko ideje gitariste, klavijaturiste i pjevača Davea Wineberga koji je nakon rada u nekolicini promašenih i beznačajnih lokalnih bendova počeo ozbiljno razmišljati o space-rock grupi koja će biti posve slobodna da se upušta u najlucidnije eksperimente. Deset godina kasnije bend se polako, ali sigurno pretvorio u perjanicu žanra onoga što zovemo psihodelični space-rock.

DEAD NEANDERTHALS

Dead Neanderthals kojeg čine saksofonist i bubnjar, “išamarat” će vas novim valom nizozemskog heavy jazz-a.

HESUS ATTOR

Prošlo je već 5 godina od izlaska prvog albuma “Sonic Gastronomy vol. 1” u izdanju Moonlee Recordsa i točno 5 godina kasnije riječki Hesus Attor za Geenger Records izdaju svoj novi album pod imenom “Pardon”. Oštro, uzbudljivo, zbunjujuće i barokno, atributi su netom izašlog albuma kojeg ujedno i koncertno promoviraju. Ludost, višejezičnost i karakterističan humor odlike su svakog njihovog nastupa pa nema sumnje da nas porcija navedenog čeka i za ovu prigodu.

NICK MILLEVOI

Nick Millevoi, gitarist iz Philadelphie specifičan po istraživanju zvukova električne gitare kroz korištenje netipičnih štimova, feedbacka i velike glasnoće.

White Hills, Dead Neanderthals i Nick Millevoi premijerno su nastupili u Rijeci!

Video izvještaj s portala Moja Rijeka