“Eat That Question: Frank Zappa in his Own Words”, autorica: Stephany Stefan

Impulse festival

“Eat That Question: Frank Zappa in his Own Words”

“Eat That Question”, nastao u francusko-njemačkoj koprodukciji, intiman je susret s glazbenom ikonom, vrhunskim skladateljem i umjetnikom Frankom Zappom. Rijetke arhivske snimke i dosad neviđeni nastupi te intervjui otkrivaju istinski provokativnog glazbenog genija 20. stoljeća, čiji jedinstven pogled na svijet snažno odjekuje i danas.

Tijekom tridesetak godina neprekidne aktivnosti, Frank Zappa je postao jedan od najintenzivnijih nezavisnih umjetnika koje je svijet ikada vidio. Kroz pregršt koncertnih materijala i razgovora koji se dotiču i pitanja van glazbenih sfera, ovaj film otvara prozor u fascinantan svijet ovog, po svemu vanserijskog umjetnika.

”Glavninu filma čine intervjui sa Zappom koje on, kako sam kaže u jednom od njih, baš i ne voli jer smatra da je to jedno od najneprirodnijih stanja u kojemu se čovjek može naći. Zappini su ljubitelji tako mogli uživati u presjeku života osebujnoga glazbenika koji se tijekom svoje karijere nije libio razbijati predrasude, a čija je ekscentričnost i posvećenost glazbi uvijek izbijala u prvi plan. Frank Zappa bio je i britki i elokventan govornik, a svoje je kritike često upućivao upravo američkom društvu, kapitalizmu, ali i glazbenoj industriji.”
Anja Nežić, Ziher.hr

Program je održan u suradnji sa SKC Rijeka.

Projekcija filma “Eat That Question: Frank Zappa in his Own Words” je premijerno održana u Rijeci!