E.N.D., Kevlar Bikini, Entropist, 2022., Zagreb

''Nesvrstani''

E.N.D. + Kevlar Bikini + Entropist

E.N.D.

E.N.D., poznati i kao Evil Never Dies, jedan su od najstarijih aktivnih metal bendova iz Hrvatske, osnovan 1996. godine u Zadru. Počeli su kao hardcore bend pod velikim utjecajem agresivnih zvukova Sick of it All i Hatebreeda.

Danas ovaj trio štuje kompleksan groove, zademfane tonove u drop štimu i nabrijane rifove, zapakirane u njihovu prepoznatljivu mješavinu thrasha, death metala i hardcore punka, privlačnu ljubiteljima umjetnika kao što su Meshuggah, Napalm Death, Sylosis i Whitechapel.

Nakon tri albuma u posljednjem desetljeću, bend se vraća s EP-jem od 5 stvari pod nazivom “A Grave Deceit”.

KEVLAR BIKINI

Kevlar Bikini je zagrebački HC punk, metal, noise-rock trio koji je bio u samoizolaciji puno prije nego što je to postalo obavezno. Iz ovog poduhvata društvenog distanciranja proizašao je i četvrti album “OPT-OUTism”.

Album je nabijen zvučnom agresijom podijeljenom u deset visokooktanskih pjesama s opakim vokalima, masivnim rifovima, pamtljivim bas-linijama i čvrstim bubnjarskim dionicama koje će vas protresti od glave do pete. U Zagreb se vraćaju svirkom nakon odrađene desetodnevne turneje po Velikoj Britaniji.

ENTROPIST

Entropist je instrumentalni doom trio iz Rijeke sa primjesama space, psychedelic, post & stoner rocka. Krenuli s početkom 2018., a ovo ljeto u planu im je odlazak u studio na snimanje albuma prvijenca. Za sebe kažu da sviraju u vrlo niskom štimu i da vole velik i masan zvuk.