E.N.D., Kevlar Bikini, Entropist, 2022., Sisak

More Svirka?!

E.N.D. + Kevlar Bikini + Entropist

E.N.D.

E.N.D., poznati i kao Evil Never Dies, jedan su od najstarijih aktivnih metal bendova iz Hrvatske, osnovan 1996. godine u Zadru. Počeli su kao hardcore bend pod velikim utjecajem agresivnih zvukova Sick of it All i Hatebreeda.

Danas ovaj trio štuje kompleksan groove, zademfane tonove u drop štimu i nabrijane rifove, zapakirane u njihovu prepoznatljivu mješavinu thrasha, death metala i hardcore punka, privlačnu ljubiteljima umjetnika kao što su Meshuggah, Napalm Death, Sylosis i Whitechapel.

Nakon tri albuma u posljednjem desetljeću, bend se vraća s EP-jem od 5 stvari pod nazivom “A Grave Deceit”.

KEVLAR BIKINI

Kevlar Bikini je zagrebački HC punk, metal, noise-rock trio koji je bio u samoizolaciji puno prije nego što je to postalo obavezno. Iz ovog poduhvata društvenog distanciranja proizašao je i četvrti album “OPT-OUTism”.

Album je nabijen zvučnom agresijom podijeljenom u deset visokooktanskih pjesama s opakim vokalima, masivnim rifovima, pamtljivim bas-linijama i čvrstim bubnjarskim dionicama koje će vas protresti od glave do pete. U Zagreb se vraćaju svirkom nakon odrađene desetodnevne turneje po Velikoj Britaniji.

ENTROPIST

Entropist je instrumentalni doom trio iz Rijeke sa primjesama space, psychedelic, post & stoner rocka. Krenuli s početkom 2018., a ovo ljeto u planu im je odlazak u studio na snimanje albuma prvijenca. Za sebe kažu da sviraju u vrlo niskom štimu i da vole velik i masan zvuk.

“Everybody who was there were just waiting for the E.N.D. to start playing so they can release all the energy they were saving during corona-shit. It felt like exclusive concert just for selected few, and boy did they deliver. Atmosphere in the venue reached the top. You could feel the positive energy around and people actually started moving. Band had amazing connection with the public, and they gave us their best.”
Lukrecija Mesek, Metal Jacket

Program je održan u suradnji sa Geenger Records iz Zagreba i Koordinacijom udruga mladih Siska.

Program “More svirka?!” sufinanciran je putem natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.