dno., Ochi, Dead Dog Summer, Sisak, 2022.

More Svirka?!

dno. + Ochi + Dead Dog Summer

DNO.

Grupa dno. osnovana je krajem 2014. godine nakon raspada grupe Cherkezi United. Gitarist Daba i bubnjar Nino našli su se s basistom Olegom i odlučili napraviti novi bend. Svi članovi benda aktivno su prisutni na underground i alternativnoj sceni još od početka 90-ih godina, a svirali su u raznim punk-rock, hard core i sličnim bendovima. Njihova je glazba bučan i težak moderni rock koji pokušavaju obojiti melodijom. Dosad imaju snimljen istoimeni album ‘‘dno”, objavljen krajem 2018.

OCHI

Ochi su mladi riječki bend koji ubrzanim koracima dolazi do sve brojnije publike. Kroz svoje pjesme provlače izmišljene scenarije temeljene na subjektivnoj percepciji stvarnih događaja. Kako je sve subjektivno, svoju percepciju definiramo sami. Tako je i na slušatelju da si sam nađe značenje njihove glazbe.  Iza sebe imaju EP ”Tremor” koji je izašao lani pod okriljem Geenger Recordsa.

DEAD DOG SUMMER

Dead Dog Summer iz Čakovca novo je ime na hrvatskoj hardcore punk sceni. Bend čine Igor Bistrović (gitara, vokal), Krešo Žerjav (bass, vokal) i Boris Strahija (bubnjevi), koji su znani po angažmanima u nekadašnjim bendovima kao što su The Farewell Reason, Nikad, Senata Fox, Implicite, Youth Against i mnogi drugi.

Kad bi opisivali glazbu Dead Dog Summera, najlakše bi bilo reći da se radi o post hardcoreu kakav se svirao krajem 90-ih, dok ime za bend predstavlja “pasju vrućinu” koja je kuhala u prostoriji za probe posljednjih godinu dana otkako su dečki stvarali svoj album prvijenac.

Program je održan u suradnji sa Geenger Records iz Zagreba i Koordinacijom udruga mladih Siska.

Program “More svirka?!” sufinanciran je putem natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.