Algiers, Rijeka, 2018.

Distune vam predstavlja...

Algiers

Bend Algiers (USA), čine svjetski putnici, lokalno i globalno spojeni na relacijama London – Atlanta – New York. Vokal Franklin James Fisher, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari i bubnjar Matt Tong na ovoj turneji predstavljaju svoj novi, drugi po redu album ”The Underside Of Power”, djelo kojim jasno govore o korijenima otpora u društvu.

Kao multinacionalni kvartet s najviše dva člana koja istodobno žive u istom gradu, fizička raštrkanost ih otkriva kolektivno i individualno te ih izlaže izazovima provokacije britanske ksenofobije i Trumpove Amerike. Dok se mnogi umjetnici čine nezainteresiranima, ili se čak boje potpuno uključiti u te potentne teme u svojim pjesmama, Algiers voli izravan pristup.

“Odrastajući na jugu, kritike klase i rase bile su veoma jake i ponekad nasilno potisnute”, kaže basist Ryan Mahan. “To je razlog zašto inspiraciju crpimo od Pantera ili Chicano pokreta..”

Algiers su premijerno nastupili u Rijeci!

”Ne tako često viđena gužva petnaestak minuta prije koncerta napokon je odavala osjećaj da se događa nešto bitno i veliko. Nakrcani Palach čekao je da se četvero ljudi popne na pozornicu, a u uvodnih par minuta odmah smo ostali ošinuti nevjerojatnim vokalom Franklina Jamesa Fishera. Njegov glas stvoren je za soul, blues i gospel, a energija kojom tijekom jedne pjesme mijenja gitaru za klavijature i orkestrira na dva mikrofona je zapanjujuća.”
Filip Kušter

Pisani izvještaj s portala Ziher
Video izvještaj s portala Moja Rijeka