Algiers, autor: Gregor Bogdanović

Distune vam predstavlja...

Algiers

Bend Algiers, čine svjetski putnici, lokalno i globalno spojeni na relacijama London – Atlanta – New York. Vokal Franklin James Fisher, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari i bubnjar Matt Tong na ovoj turneji predstavljaju svoj novi, drugi po redu album ”The Underside Of Power”

Djelo je to kojim jasno govore o korijenima otpora u društvu. Kao multinacionalni kvartet s najviše dva člana koja istodobno žive u istom gradu, fizička raštrkanost ih otkriva kolektivno i individualno te ih izlaže izazovima provokacije britanske ksenofobije i Trumpove Amerike.

Dok se mnogi umjetnici čine nezainteresiranima, ili se čak boje potpuno uključiti u te potentne teme u svojim pjesmama, Algiers voli izravan pristup. “Odrastajući na jugu, kritike klase i rase bile su veoma jake i ponekad nasilno potisnute”, kaže basist Ryan Mahan. “To je razlog zašto inspiraciju crpimo od Pantera ili Chicano pokreta..”

”Ne tako često viđena gužva petnaestak minuta prije koncerta napokon je odavala osjećaj da se događa nešto bitno i veliko. Nakrcani Palach čekao je da se četvero ljudi popne na pozornicu, a u uvodnih par minuta odmah smo ostali ošinuti nevjerojatnim vokalom Franklina Jamesa Fishera. Njegov glas stvoren je za soul, blues i gospel, a energija kojom tijekom jedne pjesme mijenja gitaru za klavijature i orkestrira na dva mikrofona je zapanjujuća.”
Filip Kušter, Ziher.hr

Algiers su premijerno nastupili u Rijeci!

Video izvještaj s portala Moja Rijeka