Wovenhand, The Black Room, Rijeka, 2017.

Distune vam predstavlja...

Wovenhand + The Black Room

WOVENHAND (USA)

Glazba Wovenhanda u srazu s tekstopiscem Davidom Eugeneom Edwardsom uvijek je imala neusporedivu silinu. Edwardov, bogat, valovit i emotivan glas oduvijek predstavlja pokretačku snagu njegova glazbenog izričaja, koji se na band odrazio očaravajućom sposobnošću preobrazbe instrumenata koje mnogi smatraju relikvijama nekog davno minulog vremena – bendža i harmonike, pa čak i dobre stare električne gitare – u uređaje masovne srdžbe i grozomorne ljepote.

Sada, u svojoj trenutnoj inkarnaciji, Wovenhand potpuno prožima snaga egzaktne vještine inovacije. Taj zvuk je osobit i neodoljivo drobi; ni najhevymetal band ne može se s time mjeriti.

THE BLACK ROOM (Rijeka)

The Black Room je četveročlani rock bend osnovan 2014. Album prvijenac donosi 12 pjesama uključujući i pjesme sa vrlo uspješnog EP-a „The Black Room“, a za singl ”Closer” snimljen je i video spot. Odlično prihvaćen kako od kritike tako i od publike omogućio je bendu promo koncerte po Hrvatskoj i Sloveniji, od kojih treba izdvojiti nastup u riječkom klubu Palach, festivalske nastupe na InMusicu i Indirektu kao i gostovanje u sklopu programa Good Vibrations u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Glazbeno se oslanjaju na tamniji prizvuk blues rock i garage rock bendova te neopsihodelije 80-ih i 90-ih. Tekstovi su inspirirani osobnim pričama iz grada s protagonistima koji žive u ozračju rocka, poezije i noćnog života, a istraživanje, osobna sloboda te društveni statusi samo su neke od tema koje prenose u glazbu.

Koncert je održan u suradnji sa Žednim uhom.

Foto galeriju s portala Perun pogledajte ovdje.