The Tiger Lillies, autor: Gregor Bogdanović

Distune vam predstavlja...

The Tiger Lillies

Svojim potpisom šansona, opere i ciganske glazbe, londonski eksperimentalni rock trio Tiger Lillies teško je definirati u jednoj rečenici. Grupa je započela svoje užitke u tradiciji prostitutki, opijumskih brloga i zlog života vječnog uličnog glazbenika 1989. godine, kada je pjevač Martyn Jacques objavio oglas za bubnjara i basistu. Jedini su mu odgovori bili Adrian Huge i Phil Butcher, koji su činili izvornu postavu benda.

Svijet The Tiger Lilliesa je taman, osebujan i raznolik, s trenucima duboke tuge, okrutnog crnog humora i neizmjerne ljepote. Ovaj jedinstveni “anarhični Brechtov ulični operni trio” obilazi svijet svirajući pjesme o “svemu što ne uključuje lijepe plavokose djevojke i dječake koji trče po livadi”, kako bi citirali svog osnivača Martyna Jacquesa.

“Koliko god na papiru ne bili “za svačije uši”, Tiger Lilliesi su uspjeli oblikovati model izričaja u kojem će svatko, pa i oni najkreposniji izdanci, pronaći nešto u čemu će moći uživati, nesvjesni pritom da se upravo zabavljaju u đavoljem lunaparku.”
Ujak Stanley, terapija.net

The Tiger Lillies premijerno su nastupili u Rijeci!

Video izvještaj s portala Moja Rijeka