Lightning Bolt + dj. Flugvél Og Geimskip, autor: Joža Horvat

Distune vam predstavlja...

Lightning Bolt + dj. Flugvél Og Geimskip

LIGHTNING BOLT

U 20-ak godina postojanja Lightning Bolt je revolucionizirao noise rock u nesagledivim razmjerima. Njihove nezaboravne svirke, odnosno ludilo koje ih inspirira kao i neposredna interakcija s publikom nalik je ”taktici”, koju je prvi koristio Dan Deacon, a zatim i brojni drugi poslije njega.

Na vrlo sličan način, uradci ovog dvojca oduvijek su kaotični, razorni i bučni do granice uništenja najotpornijeg seta zvučnika. Posljednji, i dalje aktualan, šesti po redu studijski album pod nazivom ”Fantasy Empire”, na svojevrstan način otpušta sve kočnice konstantnog pritiska u glazbenom smislu. Svaki udarac bubnja, svaki riff, zvuče mnogo opipljivije i stvarnije nego ikada prije. Lightning Bolt su Brian Chippendale na bubnjevima i vokalu te Brian Gibson na bas gitari.

“No nastupi uživo su nešto sasvim drugo. Ovdje se ruše mnoge barijere između rock muzike i njezinih nezavisnih rođaka. Tako se, po inerciji u Močvari svako malo sjetimo zašto hodamo po koncertima. Jučer su lekciju iz ispravnog odnosa prema muzici držali Brian Chippendale i Brian Gibson iliti munje.”
Valentina Sertić, Ziher.hr

DJ. FLUGVEL OG GEIMSKIP

Iza dj. Flugvél og geimskip (u prijevodu avioni i svemirski brodovi) krije se Steinunn Hardardottiru, Islanđanka čiju glazbu definiraju zaigrani bitovi, kul basevi, lako pamtljive melodije i piskutavi vokal.

Njezine izvedbe su šarene i poetične, a bave se stranim svjetovima, tajnama, snovima i noćnim avanturama. Upravo ta čudna mješavine glazbe, horor priča, poezije i kazališta ostavlja kod publike dvojbu; da li se nalazim u lucidnom snu ili na putovanju po rubu svemira? Na vama je da izvedete zaključak.

“Djevojka se trudila isporučiti ono što je planirala pričajući o raznim špiljama u kojima se nalaze žabe i kraljevi koji imaju drum robinje. Nažalost, nije me nimalo dirnula ni jednom svojom točkom.”
Jasmina Kljunić, Sound Report

‘Njihov bučan, groovy i abnormalno brz stil sviranja neopisivo je predstaviti riječima, ali oni koji su prisustvovali njihovom nastupu znaju da je riječ o nečemu nepojmljivom i revolucionarnom za rock glazbu općenito.”
Tomislav Stanić, Muzika.hr

Program je održan u suradnji sa Raw Syndicate booking.

dj. Flugvél Og Geimskip je premijerno nastupila u Hrvatskoj!

Video izvještaj s koncerta.