Impulse x Velvet: Svemirko + pocket palma, Dino&Dino dj set + doktor, Rijeka, 2021

Impulse festival

Impulse x Velvet: Svemirko + pocket palma, Dino&Dino dj set + doktor

Cjelodnevni program s hrpom dobre glazbe i druženja u open air boutiqe konceptu. Suvremeni zvuci osamdesetih kao most između generacija. Predstavnici eklektičnog clubbing programa “TIPSY” i krčkog Velvet Festivala, Dino & Dino, donose nam svjež svjetski zvuk u samo za to preuređenu Kružnu ulicu u Rijeci od podneva nadalje. Nakon što ih je David Maljković odabrao za otvaranje svoje izložbe u MMSU, Dino & Dino su shvatili da vrhunski funkcioniraju zajedno na plesnom podiju.

Večerenji program nastavljamo u istom ritmu, iz Kružne se selimo u klupske prostorije. Nakon više od 18 mjeseci otvaramo vrata Pogona kulture, primamljivom elektro kombinacijom !!!

SVEMIRKO

Iako glazbeno ne pripada popu u klasičnom smislu te definicije, zagrebački Svemirko svakako žanrovski postavlja nove trendove koji pomiče ili štoviše uklanjaju granice pop glazbe. U svega četiri godine djelovanja, Svemirko postaje jedna od najtraženijih koncertnih senzacija na području zemalja koje nastanjuju Južni Slaveni. Ključna osoba, glavni i kreativan um benda Marko Vuković, ne prestaje isporučivati obećano i neočekivano.

Novi, treći po redu Svemirkov studijski album “Skalamerija” završni je dio “-ija” trilogije. Drugačiji, vještiji, progresivniji i opaljeniji usporedno s prethodnim albumima “Tunguzija” i “Vanilija”.

POCKET PALMA

Anja Papa i Luka Vidović, prethodno poznati i po dark pop projektu Side Project, nakon mnogo godina stvaranja na engleskom, scenu su odlučili pokoriti nostalgičnim synth melodijama i tekstovima na hrvatskom. Zagrebačka pocket palma svojim instrumentalnim dionicama vraća nas u osamdesete, a tekstovima u njima poznatiju prošlost – doba CD-a i preklopnih mobitela, školskih plesova i slomljenih srca…

Ovu slasnu kombinaciju zapakirali su u debitantski album pod istim imenom, objavljen za Aquarius Records kojeg su brojni kritičari već uvrstili među domaće albume godine.

DOKTOR

Antonio Livaić – doktor, novo je ime na riječkoj elektro sceni, koji je na sebe privukao pozornost specifičnim žanrovskim spojevima koji variraju od trapa i indiea do synth popa. U najavi prvog albuma koji izlazi početkom sljedeće kalendarske godine, doktor stiže i na Impulse Festival kada će izvesti premijeran debitantski nastup pred publikom uživo.

Program je održan u suradnji sa SKC Rijeka.