Chris Eckman, Rijeka, 2021.

Chris Eckman dolazi na botel Marina!

Kantautor, multiinstrumentalist, producent i izdavač Chris Eckman, otvara 11. sezonu koncertnog programa Distune vam predstavlja u petak, 1.10. na botelu Marina.

Chris Eckman svoju je karijeru počeo kao član legendarnog američkog benda The Walkabouts, jednog od prvih bendova koji su potpisali za kultni grunge label Sub Pop, nakon čega su ostvarili i značajnu međunarodnu karijeru.

Povratak u Rijeku je dio službene promocije novog albuma “Where The Spirit Rests” objavljenog ljetos za Gliterhouse Records. Na koncertu će ga pratiti i stalni suradnici: Žiga Golob na kontrabasu i Blaž Celarec na bubnjevima.

“Where The Spirit Rests” ploča je iskusnog autora kojemu nije potrebno mnogo više od gitare i moćne poetske vizije koju dočarava sigurno i jasno dok govori o nesigurnosti i nejasnoćama svijeta koji nemilosrdno nabija po našim strunama dovodeći ih do samog ruba pucanja. Ako iz nje možda nećemo izvući mnogo optimizma, određenu utjehu donosi u nadi da ćemo u sebi pronaći mjesto gdje se turbulenti duh vremena koji diže stotinu malih virova u svakome od nas napokon može smiriti i odmoriti. Toliko smo svi zaslužili.

Ivan Laić, Ravno do dna

Surađivao je s nizom glazbenika, a neki od njih su i Brian Eno, The Tindersticks, The Bambi Molesters, kao i članovi bendova R.E.M. i Nick Cave & The Bad Seeds. Trenutno je aktivan u bendovima The Strange (s Daliborom iz The Bambi Molesters i svim članovima My Buddy Moose), Dirtmusic (s Hugo Raceom iz The Bad Seedsa i Murat Ertelom iz Baba Zula), Distance, Light & Sky (s belgijskim glazbenicima Chantal Acda i Eric Thielemansom), kao i u slovenskim The Frictions. Osim toga, Chris je jedan od vlasnika izdavačke kuće Glitterbeat Records, jedne od najznačajnijih world music diskografa uopće.

naslovnica albuma

Ograničen broj ulaznica (50 komada) pušten je u prodaju putem sustava Entrio kao i u Dallas music shop Rijeka po cijeni od 55,00 kn, ukoliko ih ostane na dan koncerta cijena se penje na 75,00 kn.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Chris Eckman dolazi u petak, 1.10. na botelu Marina.

11. seoznu klupskog programa pod nazivom Distune vam predstavlja financijski podržavaju: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i Zaklada Kultura nova, a vizualni identitet potpisuje Radnja iz Zagreba.