dlegends

Legende irskog folka Sean Cannon, Eamonn Campbell, Gerry O’Connor & Paula Watchorn zajedničkim snagama nastavljaju putovanje najpoznatijeg glazbenog izvoza Irske, The Dubliners! Mjesto održavanja koncerta je HNK Ivan pl.Zajc, 10.09.2014, više informacija o kartama i satnici možete pronaći ovdje.

2012. The Dublinersi slave 50godišnjicu postojanja koja je obilježila nagrada za životno djelo BBC Radio 2 iz emisije Folk Awards te rasprodana turneja diljem UK. Međutim sve je to nažalost zasjenila iznenadna smrt njihova osnivača ”Banjo” Barneya McKaKenna. Poslije dugog razmišljanja nakon 48 godina turneja, Jonh Sheahan, zaključio je da je to za njega kraj putovanjima, a njegovim izlaskom iz benda Dublinersi se službeno gase; međutim istodobno se rađa The Dublin Legends.

Sean & Eamon bili su 30-ak godina članovi svjetski poznatih The Dublinersa, a na zadnjoj turneji pridružuje im se i Gerry O’Connor, koji je svojevrsno bio član poznatog irskog folk rock benda Four Man & A Dog.U svojoj bogatoj karijeri Gerry je svirao sa svima sa te scene, od Sharon Shannon do Shanea McGowena te je također surađivao sa gitarskom legendom blues rocka Joeom Bonamassaom na zajedničkim turnejama. Paul Watchorn, posljednji iz postojećeg sastava, jedan je od 5 najboljih irskih banjo svirača te je godinama svirao na turnejama sa Warifield’s Sons of Erinima.

The Dublin Legends nastavljaju put koji su u Dublinu ucrtali još davne 1962. Ronnie Drew, Luke Kelly, Cirian Bourke, Barney McKenna i John Sheahan; ”The Lads”, kako su ih od milja zvali, raduju se ponovnom druženju sa starim prijateljima i štovateljima diljem svijeta i nastavljaju nas veseliti svirajući poznate klasike i balade poput ”Whiskey In The Jara”, ”Dirty Old Towna”, ”The Wild Rovera”, ”Seven Drunken Nightsa”, ”The Rare Auld Timesa”, ”Finnegan’s Wakea”, ”Molly Malone”, ”The Montoa”, ”Hand Me Down Me Biblea”, ”The Irish Rovera”, ”Black Velvet Banda” i mnoge druge.

Koncert podržavaju: Grad Rijeka – odjel za kulturu, HNK Ivan pl.Zajc, Carlsberg Hrvatska.

Live: The Dublin Legends